Cursa d’Orientació OrienTura 2018

El diumenge 9 de setembre es durà a terme una nova edició de l’Orientura.

INFORMACIÓ GENERAL

La finalitat d’aquesta cursa és apropar l’esport de l’orientació a la Garrotxa i a tots aquells que vulguin començar, també com a entrenament pels que ja en saben

Organitza: A.E.Gastant Keks i Agrupació Escolta Nostra Senyora del Tura amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Esportiu de la Garrotxa.

PROGRAMA I HORES DE SORTIDA

 • A partir de les 9:00 recepció de participants i obertura de la taula de noves inscripcions (amb recàrrec).
 • A les 10:00 inici de les sortides. (Tot i ser FITA START es demana respectar hores de sortida)
 • A la 13:00 Tancament de l’arribada. (Horari Orientatiu)

CIRCUITS I CATEGORIES

 • C1 (21 fites. 5 kms): Per els que ja en saben i volen fer un entrenament
 • C2 (14 fites. 4kms): Nivell mig, pels iniciats però més curt que el C1
 • C3 (11 fites. 2’5 kms): Per els que s’inicien en aquest esport. (recomanat per adults o nens/es partir de 14 anys, i per grups, families etc…
 • C4 (9 fites. 2 kms): Iniciació nens (recomanat per nens/es d’entre 10-14 anys i per grups, families etc…)
 • Correxic recomanat per nens/es d’entre 3-9 anys. (Aconsellem que vagin acompanyats d’un adult).

En cas d’abandonament de la cursa cal comunicar-ho a l’organització.

PREUS INSCRIPCIONS

Taula Preus Inscripció Federats

(FCOC – FEEC)

No Federats
Majors 18 anys 6€ 6€
Menors 18 anys 2€ 2€

Les inscripcions estaran obertes a partir del dia 28 d’agost  fins al 7 de setembre a les 23:59:59. A través de l’aplicació IKEKS a  http://gastantkeks.cat/inscripcions/public

O bé al mateix dia de la cursa si queden places i mapes disponibles.

El sistema de cronometratge pels circuits C1, C2, C3 i C4 serà amb sportident (xip), pels participants que no en tinguin, l’organització els facilitarà el lloguer. En el moment de recollir l’sportident s’haurà de deixar el DNI en dipòsit fins a finalitzar la cursa.

Lloguer Sportident Gratuït

SERVEIS

Hi haurà avituallament a l’arribada.

Les classificacions es podran consultar al web  www.gastantkeks.cat

No hi haurà servei de guarderia.

NO HI HAURÀ PREMIS

ALTRES CONSIDERACIONS

La cursa transcorre en part per zones urbanes, on el trànsit és obert. Caldrà doncs, respectar les normes de circulació i anar amb precaució.

INFORMACIÓ TÈCNICA

Protocol Cursa:

 1. En arribar al centre de competició trobareu un llistat. Si teniu alguna incidència el vostre nom apareixerà subratllat i caldrà que passeu per la taula d’incidències, sinó ja us podreu dirigir a la zona de sortida uns minuts abans de l’hora assignada.
 2. A la zona de sortida hi haurà les bases de sortida, on cal passar l’sportident per la base de “netejar”. Se us entregarà el mapa i després marcareu la base de “sortida” a partir d’aquest moment el temps ja comença a comptar.
 3. A pocs metres de la sortida hi haurà la fita inicial, marcada amb un triangle en el mapa, que us permetrà ubicar la vostra posició, per anar al primer control. La prova és lineal, és a dir, que cal visitar tots els controls en l’ordre establert per l’organització.
 4. El control de meta està marcat en el mapa amb una doble rodona concèntrica. En marcar-la, s’aturarà el temps de cursa.
 5. En acabar cal que us dirigiu a la taula d’SPORTIDENT per descarregar el resultats i tornar el xip en cas que sigui de lloguer.
 6. Es pot córrer de forma individual, per parelles o petits grups però només es donarà un mapa per cada corredor inscrit.

Reglament i Participació

L’orientació és un esport que es practica en solitari. Tanmateix per promoure la promoció i difusió, en permetem la participació en grup.

Per participar en grup TOTHOM ha d’estar inscrit (i assegurat). S’entregarà un mapa per component inscrit. Els adults/responsables que “acompanyin” als nens no cal que s’inscriguin però ho faran sota la seva responsabilitat doncs ho fan sense cobertura d’assegurança.

La sortida és en base START tot i que es demana respectar les hores de sortida assignades per tal d’evitar cues. El cronòmetre s’inicia en el moment de marcar la fita de sortida. L’organització procurarà per uns intervals adequats entre participants del mateix circuit.

Tothom que participi a la prova accepta el següent reglament i procurarà tenir un comportament esportiu exemplar. Qui no compleixi aquests requisits serà desqualificat i convidat a marxar.

 • Seguiré les indicacions en tot moment de l’organització i de qualsevol dels seu us integrants.
 • Participo per voluntat pròpia, sense cap pressió sobre la meva persona i assumint integrament els riscos i conseqüències derivades d’aquest tipus de modalitats esportives.
 • Sóc conscient de les característiques de cada recorregut (desnivell, distància, nivell tècnic i del nombre d’avituallaments).
 • Autoritzo als serveis mèdics de la prova a que em practiquin qualsevol cura o prova diagnòstica que pugui necessitar, tant si estic en condicions de sol·licitar-la jo o mateix, com si no.
 • Autoritzo l’organització a realitzar i/o utilitzar qualsevol fotografia o gravació sobre la meva persona sempre que segueixi les indicacions que apareixen al reglament.
 • Respectaré als participants, voluntaris, organitzadors, persones alienes a l’esdeveniment esportiu, i a les propietats públiques i privades així com al medi ambient en tot moment.

CONTACTE

Per qualsevol aclariment us podeu adreçar a : gastantkeksgarrotxa@gmail.com

COM ARRIBAR

El centre de competició estarà a les Fonts de St. Roc

Sortida / Arribada: Fonts de St. Roc